Växande intresse för krypto – oklara villkor och osäkra plattformar största hindren

0
561Mer än en tredjedel av svenskarna vill investera i krypto. Samtidigt är många oroliga över investeringsformens säkerhet och villkor. Det visar en ny undersökning från fintech-bolaget Lunar.

Ända sedan Bitcoin lanserades år 2009 har det funnits en seglivad skepsis mot kryptovalutor. Faktum är att 40% av svenskarna inte alls är intresserade av investeringar som en del i sitt sparande. Men i takt med att krypto blivit en alltmer etablerad investeringsform har antalet skeptiker minskat. En ny undersökning genomförd av YouGov, på uppdrag av Lunar, visar att mer än var tredje svensk under 30 år redan investerar-, eller funderar på att investera i kryptovalutor. På handelsplattformen Lunar Block har man också märkt av ett kraftigt tilltagande intresse.
 

–Vi ser tydligt att köp och försäljning av kryptovalutor ökar i popularitet i Sverige. Vi har därför valt att göra krypto tillgängligt för våra kunder. Det är en investeringsform som kräver en hel del kunskap, men vi vill att så många som möjligt ska kunna investera, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar.
 

Trots att kryptovalutor numera för en rätt etablerad tillvaro i svenskarnas medvetande visar undersökningen att 41 procent alltjämt tycker att investeringsformen är ett osäkert kort. Därtill uppger var tredje tillfrågad att de har svårt med tilliten till plattformarna, och nästan 1 av 4 tycker att det allt som oftast är oklara villkor.
 

–Det har varit ganska mycket upp och ner genom åren, och med all rätt har konsumenterna sett på kryptovalutor med skepsis. Men det som varit lite vilda västern har sakta men säkert stabiliserats. Vårt syfte är att göra investeringsformen tillgänglig på ett enkelt, smidigt men framförallt säkert sätt. Lunar Block är en transparent tjänst som tydliggör de risker du som handlare bör vara medveten om. Det handlar helt enkelt om att prioritera våra kunders tillit och tilltro. Utan dem inget Lunar, säger Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar.

Undersökningen genomfördes av YouGov, på uppdrag av Lunar, under perioden 28-31 januari 2022. Totalt deltog 1012 respondenter.
 

All handel med kryptovalutor innebär en stor risk för förlust. Handel med kryptovaluta sker via Lunar Block. Lunar Block är inte reglerat av någon finansiell tillsynsmyndighet och du har därför inte samma skydd som du vanligtvis har vid handel med aktier eller andra reglerade tillgångar.För mer information, vänligen kontakta: 
Oscar Forsman, PR- och kommunikationsansvarig, Lunar Sverige
0730776463, osfo@lunar.app

Om Lunar
Lunar är ett företag inom finansiella tjänster som erbjuder nordiska konsumenter och företag ett nytt sätt att hantera bankärenden, betala och investera. Lunar grundades 2015 och bedriver verksamhet i Danmark, Sverige och Norge. I Sverige har företaget strax under 200 000 användare på sin plattform.  

Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleÅterköp av aktier/SDB i Kindred Group plc under februari till maj 2022
Next articleFörvaltningsrätten avslår Mr Green Limiteds överklagande

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here