CTEK’s elbilsladdare är kvalificerade för Greklands nationella subventionsprogram

0
437Grekland befinner sig i ett relativt tidigt stadie i övergången till elbilar (EV), men de har ambitiösa mål om att vart tredje fordon i Aten ska vara elektriskt 2030 och att det ska finnas 10 000 laddpunkter över hela landet under de kommande åren.

För att stödja dessa mål har den grekiska regeringen investerat 150 miljoner euro i sitt program “I move electric”, som innehåller subventioner för inköp av både elbilar och elbilsladdare.

Grekiska medborgare kan, för närvarande, ansöka om ett bidrag på 500 euro för installation av en smart laddare för hemmet, och CTEK:s CHARGESTORM CONNECTED 2 EV-laddare är nu berättigad till detta bidrag.

Programmet “I move electric” har fyra mål; Förnyelse av fordonsflottan, utveckling av smart laddningsinfrastruktur, minskning av CO2-utsläpp och besparingar för grekiska medborgare. Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis har även sagt att varje ny byggnad bör ha infrastruktur för att ladda elbilar, vilket gör CTEK och dess EV-laddare till en värdefull resurs i strävan efter en bra och pålitlig infrastruktur.

Det finns också subventioner tillgängliga för inköp av alla typer av elbilar, inklusive elektriska motorcyklar, trehjulingar och till och med e-cyklar.Presskontakt

Katharine Parker, Group Communications Manager

Tel: +44 (0)7974 141266

E-mail: katharine.parker@ctek.com

Om CTEK

CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är internationellt ledande inom batteriladdningslösningar, huvudsakligen för fordon.

Företaget utvecklar en rad olika produkter för fordonsbranschen, från 12V & 24V-laddare till laddningslösningar för elfordon.

Produkterna säljs via globala distributörer och återförsäljare, till fler än 50 av världens ledande fordonstillverkare samt genom laddningsoperatörer, fastighetsägare och andra organisationer för att ge tillgång till el-laddningsinfrastruktur.

CTEK har en unik kultur baserad på en passion för innovation. Företaget har ett djupt rotat engagemang för att stötta övergången till en hållbar transportsektor, genom att leva efter branschledande ESG-standarder. 

Mer information om CTEK finns på www.ctek.com. 

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleErik Ahlberg, VD för Blick Global Group AB, intervjuas av Impala Nordic
Next articleKlarna lanserar ny funktion med Tradera – gör det möjligt att sälja vidare sina tidigare köp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here