Mathias Plank framröstad till ny ordförande och Siri Kiessling ersätter som vd på Yabie

0
262
Mathias Plank framröstad till ny ordförande och Siri Kiessling ersätter som vd på Yabie
Mathias Plank framröstad till ny ordförande och Siri Kiessling ersätter som vd på YabieFintechbolaget Yabie AB (publ.) presenterar idag Mathias Plank som ny arbetande styrelseordförande för bolaget. Hans tidigare roll som vd kommer att efterträdas av Siri Kiessling, nuvarande Managing Director på Yabie. 

“Det känns väldigt tryggt och helt naturligt att Siri efterträder mig som vd på Yabie. Vi har jobbat mycket nära varandra under de senaste åren och jag vet att hon kommer axla den här rollen på ett fantastiskt sätt. För egen del innebär det att jag kommer vara lika involverad i bolaget, men med ett ännu tydligare fokus på europeisk expansion, investor relations och strategiska förvärv”, säger Mathias Plank, grundare och arbetande styrelseordförande. 

Siri Kiessling började på Yabie 2020 som Managing Director, en nystiftad roll som bar ansvar över både den operationella och kommersiella delen av bolaget. Hon var även drivande i den omställning bolaget genomförde när man skiftade fokus från enterprise till småföretagare. Siri kom till Yabie från rollen som kommersiell chef på Bambora och har innan dess arbetat som managementkonsult på KPMG. Siri tillträder rollen som vd den 1 april 2023. 

“Det har hänt otroligt mycket på Yabie sedan jag kom ombord. Vi har under åren gått från 20 till 140 anställda, utvecklat marknadens bästa produkter, byggt upp ett fantastiskt team tillsammans och onboardat tusentals nya kunder. Efter 3 år som Managing Director känns vd-rollen som ett naturligt nästa steg och jag ser fram emot att fortsätta jobba nära Mathias och resten av teamet”, säger Siri Kiessling, vd på Yabie. 

Bolagets strategi med fokus på både organisk och förvärvad tillväxt står fast där Mathias Plank kommer att fokusera mer på potentiella, strategiska förvärv och en stundande europeisk expansion. 

Yabie har haft en mycket skarp tillväxtkurva under 2022 där bolaget ökade intäkterna med 326% som ni kan läsa mer om här. 

För en fullständig överblick av hela styrelsen och ledningsgruppen, samt årsredovisning finns på: yabie.com/investor-relations/. 
 
För mer information, kontakta:
Mathias Plank, ordförande och vd, +46 70 5360200, mathias@yabie.com
Karl Garberg, CMO, +46 708 800 875, karl@yabie.com
Om Yabie

Yabie är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag, som med innovation och säljkraft konsoliderar marknaden för kassasystem och betallösningar. Den molnbaserade allt-i-ett-produkten lockar allt från kvarterskrogen till IKEA. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 650 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och NFT Ventures.

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleLoreen håller för trycket
Next articleSamhällsbyggnadsbolaget i Norden AB investerar och tecknar hyresavtal på 30 år med Örebro kommun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here