Vinnaren av Nobelpriset i litteratur enligt oddsen

0
501Det blir den indisk-brittiske författaren Salman Rushdie som får ta emot Nobelpriset i litteratur 2022 enligt nya odds från Unibet.

På torsdag den 6 oktober tillkännages årets mottagare av Nobelpriset i litteratur. Nu kan Unibet avslöja oddsen över favoriterna att ta emot årets litteraturpris. Bland ett 40-tal författarnamn på listan finns en klar favorit: Salman Rushdie.

– Salman Rushdie brukar finnas ganska långt ner i våra oddslistor, men i år har han seglat upp som favorit. Här har oddssättningen påverkats av det fruktansvärda dådet mot honom nyligen, som ju även har placerat hans författarskap i strålkastarljuset, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Oddsen föll direkt

När spelet på årets litteraturprisvinnare öppnade stod favoriten Rushdie i 7,5 gånger pengarna. Men bara timmar senare utökades avståndet till övriga, då oddset sänktes till 5,5.  Andrahandsfavorit är fransmannen Michel Houellebecq till oddset 8,50. Trea är den kenyanske författaren Ngũgĩ wa Thiong’o och fyra är Stephen King.

– Tillsammans med Haruki Murakami är Ngũgĩ wa Thiong’o ett namn som nästan alltid funnits med bland lågoddsarna under de dryga tio år som vi erbjudit spel på Nobelpriset i litteratur. Däremot brukar vi inte se Stephen King så högt upp i listan, säger Henrik Holm.

Unibets odds på Nobelpriset i litteratur 2022

Salman Rushdie 5.50
Michel Houellebecq 8.50
Ngũgĩ wa Thiong’o 11.00
Stephen King 12.00
Annie Ernaux 13.00
Garielle Lutz 13.00
Pierre Michon 13.00
Anne Carson 15.00
Haruki Murakami 15.00
Lyudmila Ulitskaya 17.00
Margaret Atwood 17.00
Maryse Condé 17.00

För hela listan och de senaste oddsen se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1019046446

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@kindredgroup.com
Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSamhällsbyggnadsbolaget i Norden AB avyttrar sju fastigheter för 186 mkr
Next articleValberedning för Evolution inför årsstämman 2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here