Wicket Gamings dotterbolag Unger & Fiedler tar över ansvaret för den visuella designen av tyskbaserade ESPORTIDO AG:s produkter

0
328Wicket Gamings dotterbolag Unger och Fiedler har tecknat ett ramavtal med tyska ESPORTIDO AG. Unger & Fiedler kommer att ansvara för allt synligt innehåll i huvudprodukten – en “fygital” underhållnings- och upplevelseplattform där e-sport kombineras med fysisk aktivitet, idrottsstjärnor och klubbar.

Projektet kretsar kring att utveckla ESPORTIDO AG:s innovativa underhållnings- och “fangagement”-plattform Esportido. Genom Esportido kan sport- och livsstilsentusiaster samarbeta med några av världens ledande fotbollslag och deras respektive sponsorer. Bland kunder som plattformen samarbetar med idag finns både enskilda proffs och klubbar i de fem stora ligorna. Plattformen har även samarbeten på plats med stora internationella sportvarumärken.

Wicket Gamings vice vd, Thorsten Unger, kommer också att ingå i bolagets styrelse och kommer att konsultera styrelsen angående dess vidare utveckling.

I en kommentar säger Wicket Gamings VD Eric de Basso: Det här är ett spännande nytt projekt där Unger och Fiedler kommer att kunna bevisa sitt värde som leverantör av engagerande teknologier och grafisk design. Vi förväntar oss att ESPORTIDO AG och Esportido-plattformen kommer att växa avsevärt eftersom teamet bakom företaget har ett starkt nätverk inom sportengagemangsbranschen.”

Thorsten Unger, vd för Wicket Media GmbH, säger vidare: “Vi räknar vidare med att detta samarbete öppnar upp dörrar till liknande spellösningar utanför fotbollen. Genom detta ser vi också en fördel när det gäller nätverk och ytterligare produkter och tjänster.”

Matthias Wengenroth, VD på ESPORTIDO AG, avslutar: “Vi är mer än glada att vi lyckades teckna ett avtal med Unger & Fiedler. De var vårt förstahandsval när det kommer till UX-design och bildkonst. Vi var imponerade över deras rekord och deras kompetens och är övertygade om att de kommer att ta vår fangagement-plattform till nästa nivå. Jag har känt Thorsten i ett decennium nu och han har alltid varit en betrodd rådgivare – för oss är hans bidrag till advisory board till stor hjälp.”

Esportidos webbplats kan hittas på: https://www.esportido.com/

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleZimplers syn på Dagens Industris rapportering den 25 januari om Zimpler
Next articleBlick Global Group AB: Analyst Group publicerar ny analys av Blick Global Group med anledning av offentliggörande av preliminärt resultat för kvartal 4, 2022: Lönsam tillväxt i blickfånget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here