Einar Mattsson fick en smygtitt på renoveringen av Mötesplats St Paul

0
196

Häromdagen var Einar Mattsson på studiebesök på Mötesplats St Paul, Stockholms stadsmissions blivande samlingsplats vid Mariatorget. Detta för att stilla nyfikenheten över den pågående byggnationen, hur arbetet fortskrider och få höra om planerna för verksamheten som ska flytta in i höst. Einar Mattsson är en av de större donatorerna till ombyggnaden av den tidigare kyrkan.

Här ska fler hundra gäster kunna äta mat och många fler ska kunna delta på aktiviteter, från morgon till sen kväll. I huset ska massa olika aktiviteter pågå, servering av mat, filmvisning, teater, gympa och en massa annat. Allt anpassat för Stockholms stadsmissions målgrupper.

Från slitet, mörkt och murrigt i kyrkan, blir det nu välfungerande och ljust. Ny ventilation, vatten och avlopp, liksom el är utbytt. De vackra kyrkfönstren är förstärkta med glasrutor på insidan. Det extra glaset fungerar då som ljuddämpning för att kunna spela riktigt hög musik i kyrksalen, utan att det hörs ut. Samma sak med golvet. Ovanpå betongplattan är det pålagt trä i olika dimensioner som ska fånga upp ljudet.

Den vackra takkronan i zink är renoverad och uppdaterad med dagens elektronik. Snickerierna är linoljemålade och vissa tidigare väggdekorer bevarade för eftervärlden.

Efter sommaren meddelas när det blir invigning. Alla inblandade ser fram emot resultatet och hoppas att alla de som vistas kommer att trivas. Vi hoppas också att det blir den mötesplats mellan stockholmare som tänkt, oavsett om man är en flitig besökare eller en tillfällig gäst.

Source link

Previous articleSamhällsbyggnadsbolaget i Norden AB säljer 25 procent av aktierna i Solon Eiendom Holding AS till OBOS
Next articleIf varnar för ökade bostadsinbrott i sommar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here