Fördel vänsterblocket med fyra veckor kvar

0
464Enligt de senaste valoddsen från Unibet får det nya vänsterblocket med V, S, MP och C fler riksdagsplatser än högersidan bestående av M, KD, L och SD.

Med mindre än fyra veckor kvar drar valrörelsen igång på allvar med debatter, dörrknackningar, partiledarutfrågningar och opinionsundersökningar. Men för den som vill ta reda på hur det kommer att gå i valet är oddsen en av de bästa källorna, då dessa har varit otroligt träffsäkra inför riksdagsvalen 2010, 2014 och 2018, både när det gäller de enskilda partiernas resultat och regeringskonstellationerna.

Nu kan Unibet presentera odds för vilket block som vinner flest riksdagsplatser i höstens val. Enligt oddsen är det fördel för det så kallade nya vänsterblocket (S, MP, V och C) gentemot högersidan med M, KD, L och SD.

– Vänstersidan står just nu i 1,60 att nå riksdagsmajoritet jämfört med 2,20 för högersidan. Detta motsvarar en sannolikhet på 57,9 respektive 42,1 procent. Men mycket hinner hända och saker kan förändras, vilket vi sett i tidigare valrörelser, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Magdalena Andersson behåller favoritskapet

Sveriges nuvarande statsminister ser ut att få behålla jobbet. Ett spel på att Magdalena Andersson blir statsminister ger just nu 1,40 gånger insatsen, jämfört med 2,25 för Ulf Kristersson.  

– I september förra året var Ulf Kristersson oddsfavorit att bli ny statsminister. Men det var innan Magdalena Andersson tog över efter Stefan Löfven. Under vintern var det i princip 50/50 men under våren och framåt har Andersson varit favorit, säger Henrik Holm.

Aktuella odds på riksdagsvalet 2022

Kandidat som utnämns till statsminister:
Magdalena Andersson 1.40
Ulf Kristersson 2.25

Parti som får högst procent av rösterna
Socialdemokraterna 1.01
Moderaterna 7.50
Sverigedemokraterna 11.00

Parti/koalition som bildar regering
M+KD 3.25
S+MP 4.00
S 4.50
M+L+KD 7.00

M+SD+KD 7.50
S+C 7.50
S+MP+V 7.50

S+C+MP 9.00

Vinner flest riksdagsplatser:
V+S+MP+C 1.60
M+SD+KD+L 2.20

För de senaste oddsen se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394
 

Odds vs opinionsmätningar

Opinionsmätningarna ställer frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag, medan oddsen bedömer sannolikheten för vad som ska hända på den faktiska valdagen. Oddsen tar hänsyn till flera faktorer: Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen men även hur spelarna väljer att spela.

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@unibet.se
Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous article”Det roligaste är när jag får vara kreativ och experimentera”— fredagsporträttet med Douglas Hamilton
Next articleFördubbling av förseningsärenden på resa – så fungerar din försäkring

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here