Kampanj riktad till unga spelare

0
257

Den 3 juni startar Spelinspektionens kampanj ”Med din framtid som insats” som talar om konsekvenserna vid spel om pengar och riktar sig till unga vuxna, 18-25 år.

I kampanjen använder vi ett språk som är rakt och konkret med fokus på osunt och riskfyllt spelande. För att nå unga kommer vår kampanj synas i de digitala kanaler där unga finns. I kombination med kampanjen har vi även en webbsida på spelinspektionen.se där man hittar mer information om ungas spelande och vart man kan vända sig för att få hjälp.

  • Många kommer i kontakt med någon form av spel om pengar via datorspel och appar. Vi försöker via kampanjen tala om konsekvenser kring ett osunt spelande på ett emotionellt sätt. Vi tror att kampanjen även kommer kunna tala till vuxna, i synnerhet föräldrar eller anhöriga till barn i målgruppen, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Spelinspektionen.

Att börja spela om pengar tidigt ökar risken att få spelproblem senare i livet. Därför samarbetar Spelinspektionen med Folkhälsomyndigheten och Kronofogden i kampanjen för att motverka negativa konsekvenser av spel om pengar bland unga.

www.spelinspektionen.se/ungasspelande

Läs mer hos Spelinspektionen.se >

Previous articleAcroud publicerar årsredovisning för 2023
Next articleOddsen på Rydström till Premier League

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here