Laget som vinner valmatchen

0
241Inför kvällens slutdebatt i SVT är det rödgröna laget favorittippade att gå segrande ur valmatchen och vinna flest mandat i riksdagen. Just nu är oddsen 1,75 mot 2,00 i de rödgrönas favör.

Opinionsmätningarna duggar tätt och valet ser ut att bli en riktig nagelbitare, men ska man tro oddsen så kommer det rödgröna laget att dra längsta strået och vinna en knapp seger över de blå partierna.

– Det är så pass jämt mellan blocken att det kommer vara spännande ända in på mållinjen, men oddsen pekar på att S tar tredje raka och att Magdalena Andersson sitter kvar som statsminister, säger Henrik Holm, oddsexpert på Unibet.

Aktuella odds på riksdagsvalet 2022

Vilket block får flest mandat?
S, C, MP, V: 1.75
M, KD, L, SD: 2.00

Kandidat som utnämns till statsminister
Magdalena Andersson 1.50
Ulf Kristersson 2.50
Jimmie Åkesson 25.00

Annie Lööf 50.00
Ebba Busch 75.00

Följ statsministerkampen och oddsen för varje parti i realtid på Unibets valoddsflik.

För alla oddsen på valet, se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394
 

Odds vs opinionsmätningar
Opinionsmätningarna ställer frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag, medan oddsen bedömer sannolikheten för vad som ska hända på den faktiska valdagen. Oddsen tar hänsyn till flera faktorer: Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen men även hur spelarna väljer att spela.

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@unibet.se
Om Unibet           
Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous article”Här vill jag vara med och bidra till att utveckla framtidens boende” — fredagsporträttet med Nathalie Dandeby
Next articleSå går det i valet enligt oddsen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here