Månadens spelare och tränare finns i Utsiktens BK

0
307Utsiktens BK tog hem en dubbel när Lucas Hedlund och Bosko Orovic utsågs till maj månads bästa spelare och tränare i Superettan.

– Utsikten har gått som tåget under den senaste tiden och toppar nu tabellen. Målmaskinen Lucas Hedlund och tränaren Bosko Orovic är väl värda utmärkelserna månadens spelare och tränare, säger Viktor Tjernström, tf. Sponsorchef på Unibet.

Lucas Hedlund kom in i ett sensationellt målstim för Utsiktens BK i maj och är glad över formen som gett honom utmärkelsen Månadens Spelare i Superettan

– Det går bra för både laget och för mig själv, så det är ett bevis på att vi har en stark trupp som jobbar hårt och sliter för varandra. Många av målen är det olika spelare som ligger bakom och hela laget fungerar med vårt presspel, säger Lucas Hedlund.

Motivering: Utsiktens BK har seglat upp i tabelltopp, mycket tack vare Lucas Hedlunds kyla framför mål. Anfallaren nätade i fem matcher i rad i maj, och de flesta av målen var direkt avgörande för slutresultatet.

Lucas Hedlund var nominerad i maj tillsammans med Jönköpings Södras Pashang Abdulla och Östers IF:s Adam Bergmark Wiberg.

Bosko Orovic är Månadens Tränare
Bosko Orovic vinner Månadens Tränare i Superettan i maj efter att hans Utsiktens BK seglat upp i tabelltoppen.

– Att få pris för det man gör är väl alltid kul, men jag hade gärna fått ett större pris – alltså att vinna Superettan. Att vinna utmärkelser är väl få förunnat, men jag delar gärna priset med alla mina ledare. Det är en helhet vi har skapat tillsammans. Vi är ett lag i alla lägen. Men att bli utsedd till Månadens Tränare är förstås väldigt kul ändå, säger Orovic om utmärkelsen.

Motivering: Utsiktens BK spelade sex matcher i maj och vann fem, med serieledning som följd. Enda krysset kom borta mot AFC Eskilstuna, och bland segrarna imponerar bland annat 4–1 hemma mot IK Brage och 1–0 borta mot Helsingborgs IF. Utsiktens BK toppar Superettan efter en formtopp som tog fart i maj. När serien nu går på sommaruppehåll har Göteborgslaget fem poäng ned till tvåan Västerås SK.

Bosko Orovic var nominerad tillsammans med Trelleborgs FF:s Stefan Jacobsson och Örgryte IS Jeffrey Aubynn.

Månadens spelare och tränare utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till de som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang. 

Om Månadens spelare och tränare
Månadens spelare och tränare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter samtliga lagkaptener eller huvudtränare för lagen i Allsvenskan och Superettan, samt sportjournalister från riksmedia och lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan och Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram finalister (fem spelare och tre tränare i Allsvenskan och tre spelare och tre tränare i Superettan) till utmärkelserna. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilka av finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel.

För mer information, vänligen kontakta:
Viktor Tjernström, tf. Sponsorchef Unibet, viktor.tjernstrom@kindredgroup.com
Om Unibet
Unibet är en del av Kindred Group – ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, Nordamerika och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har över 2 500 medarbetare globalt och är medgrundare av European Gaming and Betting Association (EGBA), samt medgrundare av IBIA (International Betting Integrity Association). Kindred Group är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com 

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleKlarna lanserar ny inloggningstjänst tillsammans med Tradera och Maîtres – kommer ge konsumenter möjlighet att ta med sig preferenser mellan handlare
Next articleLägre regnrisk på midsommar – utom i Stockholm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here