Nominera en äkta supporter till Svenska Supporterpriset

0
203
Nominera en äkta supporter till Svenska SupporterprisetSvenska Supporterpriset hyllar supportrar som berikar svensk idrott genom sin passion och sitt engagemang. Priset är instiftat av Unibet med syfte att belöna de som visar vägen för ett schysst supporterskap, oavsett idrott eller serienivå. 19 regionsvinnare, en totalvinnare och ett hederspris ska utses och över en kvarts miljon kronor delas ut.

Nu inleds nomineringsperioden för den allra första omgången av Svenska Supporterpriset. En utmärkelse som instiftats av Unibet, som ett sätt att ge tillbaka och samtidigt hylla det ihärdiga engagemang som finns bland supportrar i vårt avlånga land. Under åtta veckor kan supportrar nomineras på svenskasupporterpriset.se. Senare i höst utses 19 regionsvinnare som sedan tävlar om totalvinsten i Svenska Supporterpriset.

– Unibet föddes ur en passion och kärlek till sport. Vi är själva supportrar med hjärtan som bultar och brinner. Nu vill vi lyfta fram de som är hjärtat och själen i svensk supporterkultur, oavsett idrott. De som utgör förebilder och inspirerar andra genom ett schysst supporterskap, säger Anders Falk, projektledare för Svenska Supporterpriset.

Utöver äran kommer prissummor att delas ut till vinnarna. Syftet är att belöna såväl supportrar som idrotten i stort. Pengarna delas därmed lika mellan varje vinnare och den förening/idrottare som är föremål för dennes supporterskap. Totalt kommer Unibet dela ut 260 000 kronor till supportrar och idrottsföreningar under årets tävling.

Vinnarna av Svenska Supporterpriset utses av en jury bestående av representanter från Unibet inklusive Unibets ambassadör Glenn Hysén, som är juryordförande. Bedömningen baseras på de nomineringar som skickas in.

– Det är en ära att få leda juryn och det känns fantastiskt att vi äntligen får ett riktigt fint pris för alla supportrar. Utan dem vore svensk idrott inte mycket. Så nu vill vi hitta de som visat med sitt goa engagemang att supporterskap kan vara något som lyfter idrotten och som får andra att vilja hänga på, säger Glenn Hysén.

Om Svenska Supporterpriset

 • 19 regionsvinnare får 10 000 kr
  Und­er hösten utser juryn en vinnare per region. Dessa tävlar om att bli totalvinnare och garanteras samtidigt 10 000 kronor, varav 5000 kr går till föreningen de stöttar.

   
 • En vinnare får 60 000 kr 
  En slutvinnaren utses och belönas med totalt 60 000 kr, varav 30 000 går till föreningen som denne stöttar. 

   
 • Alla sporter, alla nivåer
  Alla supportrar är välkomna att tävla. Oavsett vilken idrott och om supporterskapet gäller ett lag, en hel idrottsförening eller en enskild idrottare. Enda kriteriet är att du som nominerar och den nominerade är över 18 år.

   
 • Juryns Hederspris
  Hyllar en supporter som över lång tid utmärkt sig genom ett exceptionellt supporterskap. Priset kan inte nomineras till. Vinnaren får 20 000 kr, varav 10 000 går till föreningen.

Nomineringar sker på www.svenskasupporterpriset.se. Nomineringen stänger den 29 oktober 2023.

För mer information, kontakta:
Anders Falk
+46 (0) 708 753942
anders.falk@kindredgroup.com
Om Unibet
Unibet är en del av Kindred Group – ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, Nordamerika och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har över 2 500 medarbetare globalt och är medgrundare av European Gaming and Betting Association (EGBA), samt medgrundare av IBIA (International Betting Integrity Association). Kindred Group är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com 

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleBetsson lanserar onlinekasinoerbjudande i Serbien
Next articleBetsson emitterar framgångsrikt obligationer om 75 miljoner euro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here