Zimpler satsar på produktinnovation och utser Stefan Andersson till ny Chief Product Officer

0
171
Zimpler satsar på produktinnovation och utser Stefan Andersson till ny Chief Product OfficerStockholm, 1 mars 2023

Stefan Andersson har utsetts till ny Chief Product Officer på fintech-bolaget Zimpler, som därmed ytterligare stärker sin satsning på innovativa produkter inom konto till konto-betalningar. Stefan kommer senast från Volvo Financial Services och har tidigare arbetat med varumärken som Swedbank och Loomis

Trots en global ekonomisk nedgång, dystra siffror och stora nedskärningar har 2022 varit fintech-bolaget Zimplers kanske mest framgångsrika år hittills, med fokus på innovativa produkter samt nya marknader och segment. 2023 fortsätter lika starkt och därför har bolaget satsat på att rekrytera Stefan Andersson i den nya rollen som Chief Product Officer för att leda Zimplers produktplan och produkt-team med bland annat många UX -specialister.

– Det är med ett stort nöje jag välkomnar Stefan Andersson till Zimpler. I och med utnämningen av ny Chief Product Officer, visar Zimpler att vi satsar ännu hårdare på att bygga och leverera nya användaranpassade produkter och tjänster som överensstämmer med marknadens efterfrågan och slutanvändarnas behov, säger Johan Strand, VD på Zimpler. 

Andersson kommer vara med och driva Zimplers expansion genom att fokusera på att utvidga produkterbjudanden till nya geografiska marknader i Europa och etablera produkter i Latinamerika, samt ytterligare utveckla och skapa banbrytande produkter och funktioner som bygger på modern teknologi.

– Innovation är kärnan i Zimpler, och vi arbetar ständigt med att utveckla nya produkter och funktioner. Och nu senast lanserade vi exempelvis B2B-betalningslösningen Paylink. Detta är bara början, för med Stefans breda bakgrund kommer han hjälpa till att driva vår tillväxtresa och anpassning av konto till konto-lösningar i fler segment och även inom nya användningsområden. Jag tror att Stefan kommer bli ett oumbärligt tillskott i vårt team på Zimpler, säger Johan Strand, VD på Zimpler. 

Andersson har de senaste 14 åren verkat inom betalningsbranschen i internationell kontext, för bolag som Swedbank, Loomis och senast Volvo Financial Services, där han var chef för globala digitala betalningar och ansvarig för att etablera Volvo Pay internationellt. Andersson började i tidig ålder att intressera sig för betalningsbranschen och testade, certifierade och distribuerade redan de första chipavläsningsterminalerna i Sverige 2006 – S3000 och Xenta.

– Jag är väldigt glad att börja på Zimpler, ett fintechbolag som på kort tid vuxit snabbt och blivit en betydande aktör inom branschen. Jag tycker att Zimplers produktstrategi är mycket intressant, då teamet alltid är villiga att anpassa produkterna till kundens behov, anpassa användarupplevelsen och till och med utveckla speciallösningar när det behövs. Något som särskiljer Zimpler från många. Men framför allt har jag blivit överraskad över energin, entusiasmen och drivkraften hos de människor jag träffat på Zimpler. Jag ser fram emot att snart börja vår resa tillsammans, säger Stefan Andersson, tillträdande Chief Product Officer på Zimpler.

Stefan Andersson kommer att rapportera direkt till VD, Johan Strand, och ingå i Zimplers ledningsgrupp. Han startar sitt uppdrag den 20 mars 2023.

För mer information:
Maria Frändegård, Head of Communications, Zimpler
+46 (0)723 51 63 14 | press@zimpler.com

Om Zimpler:
Zimpler är ett svenskt fintech-företag som erbjuder enklare och säkrare transaktioner – utan behov av kort. Zimpler är specialiserat på betalningar från konto till konto och används av konsumenter och handlare runt om i Europa för effektiva inbetalningar såväl som utbetalningar. Genom snabb expandering till nya nyckelmarknader är vårt uppdrag att simplifiera betalningstransaktioner för alla. För mer information, se www.zimpler.com

Stockholm

Wallingatan 2, 111 60 Stockholm
Email: workplace-stockholm@zimpler.com

Gothenburg

Kämpegatan 10, 411 04 Gothenburg
Email: workplace-gothenburg@zimpler.com
Taggar:Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleKamp på målsnöret om sista finalplatsen i Övik
Next articleFantasma Games AB VD-ord – delårsrapport Q4 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here