SBB säljer till Höganäs Kommun för 104 mkr

0
212
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att sälja fyra fastigheter i Högnäs till Höganäs Kommun.

”Vi ser ett fortsatt mycket stort intresse från kommuner att förvärva fastigheter av SBB. Detta är vår femte kommunaffär under 2023 och ambitionen är att göra ytterligare affärer med kommuner för att stärka bolagets finansiella ställning,” säger Leiv Synnes, vd SBB.  

Affären är ej en del i de pågående affärerna kopplat till de kommunicerade avsiktsförklaringarna om över 3 mdkr. Tillträdet sker under tredje kvartalet och SBB avser att använda nettolikviden från transaktionen för att stärka bolagets likviditet och finansiella position.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Treasury director & IR, ir@sbbnorden.se.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.
Se aktuell börskurs för SBB B aktie hos Avanza =>

Se aktuell börs för SBB D aktie hos Avanza =>

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSBB och Brookfield avslutar diskussioner om försäljning av SBB:s återstående andelar av portföljen inom social infrastruktur för utbildning
Next articleKindred redovisar spelöverskott från osunt spelande för andra kvartalet 2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here