Einar Mattsson stöttar sim-utbildning för boende i Hjulsta

0
334

Även under sommaren 2023 stöttade Einar Mattsson den simundervisning som Spårvägen simförening bedriver för boende i Järva på Järvabadet.

Svenska Livräddningssällskapets statistik visar att fortfarande drunknar både vuxna och barn i Sverige. Bara i sommar har flera liv släckts. Vissa drunkningar sker med brist på kunskap och träning. Om fler haft simförmåga hade fler liv kunnat räddats. Därför stöttar Einar Mattsson denna simundervisning.

− Vi stöttar våra boende i Hjulsta på flera sätt. Särskilt på sommaren när bad känns extra lockande, är det viktigt att barn, ungdomar och vuxna härifrån ska kunna känna sig trygga och kunna simma, säger Nathalie Dandeby, områdesförvaltare på Einar Mattsson i Hjulsta.

Åldersindelning och anpassade simpass
På Järvabadet invid Eggeby gård samlades anmälda barn mellan 5–12 år och som inte kan simma längre än 25 meter. Simskolan var indelad in i tre nivåer; nybörjare, fortsättning och ”Fisken”. Fisken är första steget att simma på djupt vatten där fokus ligger på att skaffa vattenvana. Att kunna flyta, doppa och andas rätt. Övningarna byggs sedan på med benspark och armtag. Först på rygg, sedan mage. 

För att övningarna ska kännas stimulerande och roliga, så genomförs övningarna i form av olika lekar och utmaningar. Simundervisningen har inkluderat alla:

− Liksom förra sommaren har sommar-simskolan innehållit en riktad satsning för barn med funktionsnedsättning. Detta har skett dels genom specifika parasim-grupper, dels genom att alla grupper bemannats på ett sådant sätt att barn med olika former av funktionsnedsättningar kunnat delta, berättar Karin Hellström på Spårvägen Simförening.

Totalt under veckan var det 1418 barn som lärde sig simma med hjälp av 38 tränare plus åtta sommarjobbare på Järvabadet. 

Source link

Previous articleIf kliver in som huvudsponsor till Idol
Next articleSBB säljer till Nykvarns Kommun för 191 mkr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here