Ett kasst år för fintech men ett bra år för Zimpler

0
212
Ett kasst år för fintech men ett bra år för ZimplerTrots en global ekonomisk nedgång, dystra siffror och stora nedskärningar har 2022 varit fintechbolaget Zimplers kanske mest framgångsrika år hittills, med fokus på nya produkter, nya segment och nya marknader. – 2022 är det året jag själv tycker har varit mest intressant för Zimpler. Vi hade som mål att utöka vårt produktutbud, växa inom fler segment och nå fler marknader, något vi inte bara lyckats med utan har överträffat, säger Johan Strand, VD på Zimpler.

Zimpler lanserade sin nuvarande produkt för tre år sedan, en konto-till-konto-lösning för företag inom flertalet olika segment. En period som minst sagt har varit händelserik.

– Vi visste redan 2020 att vi ville utveckla fler produkter som bygger på den teknik vi idag använder oss av. Användningsområdena för tekniken i fråga är obegränsade och passar flera olika affärsmodeller. Vi kan även se att det växer fram en infrastruktur på ett flertal olika marknader som lämpar sig perfekt för just konto-till-konto betalningar, säger Johan Strand, VD på Zimpler.

Ett utökat produktutbud med fokus på företagstransaktioner 
Ett exempel på detta är Zimplers B2B Payments, som tillåter direkta bankbetalningar mellan företagskonton, ett länge eftersatt segment som redan de första sex månaderna gav över tjugo nya marknadsledande kunder.

– De snabbast växande segmenten för B2B har varit e-handel och finansiella tjänster. Intresset för snabba företagsbetalningar är enormt bland e-handlare och återförsäljare, det ser vi inte minst i vårt senaste partnerskap med Elon, säger Fredrik Rubin, Director New Solutions på Zimpler.

Under våren smyglanserade Zimpler även Paylink för att förenkla fakturabetalningar. Här visar Zimplers undersökning att så många som fyra av tio konsumenter, 40 procent, väljer Paylink för att betala fakturor när funktionen erbjuds. Detta har lett till ett förbättrat kassaflöde på upp till 30% för Zimplers kunder.

Fler väljer Zimpler som betalningslösning – Här är segmenten som vuxit mest
E-handel, finansiella tjänster, resebranschen, resturangbranschen, sportklubbar och föreningsverksamhet är exempel på segment där Zimpler har satsat under 2022. Finansiella tjänster, resebranschen och e-handel är de segment som har vuxit mest under 2022 där e-handeln har vuxit med hela 273 procent i antal aktiva handlare.

Ett område där vi ser stark tillväxt är snabba utbetalningar som efterfrågas i flera segment, allt från utläggshantering och löneutbetalningar till finansiella tjänster och snabba returer, förklarar Fredrik Rubin den höga efterfrågan.

Zimplers globala tillväxtresa når nu marknader utanför Europa
Under 2022 har Zimpler byggt ut sin geografiska täckning till tio nya marknader, och planerar för minst åtta nya marknader till under 2023. Zimplers geografiska tillväxt innebär att de nu kan erbjuda instant payouts på totalt 24 marknader. Samtidigt tillkännagav företaget i november att de öppnar ett kontor i Brasilien för att ta sig an den snabbväxande sydamerikanska marknaden. 

– Det är otroligt roligt och givande att få vara med på en så stark expansionsresa som den Zimpler gör just nu. Jag ser ingen anledning att sakta ner då enkla, smidiga onlinebetalningar eftersträvas av alla företag oavsett marknad, säger Sylvestre Thenor, Head of Expansion på Zimpler.

För att påskynda tillväxtresan har bolaget därtill, under 2022 plockat in Katarina Bonde som ny styrelseordförande och stärkt ägarbasen med Nordstjernan Growth.

Med Katarinas erfarenhet från snabbväxande scale-ups och Nordstjernans långa erfarenhet från internationell handel så har vi stärkt bolaget med viktig kompetens för att ta nästa steg på vår tillväxtresa, säger Johan Strand.För mer information:
Maria Frändegård, Head of Communications, Zimpler
Telefon: +46 (0)723 51 63 14

Mail:  press@zimpler.com

Om Zimpler
Zimpler är ett svenskt fintech-företag som erbjuder enklare och säkrare transaktioner – utan behov av kort. Zimpler är specialiserat på betalningar från konto till konto och är används av konsumenter och handlare runt om i Europa för effektiva betalningar såväl som utbetalningar. Genom snabb expandering till nya nyckelmarknader är vårt uppdrag att zimplifiera betalningstransaktioner för alla. För mer information, se www.zimpler.com

Taggar:Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleZimplers syn på Dagens Industris rapportering den 8 december om Zimpler
Next article‘Camino’ is Viaplay’s first Danish feature film

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here