Glimrande hantverk när Einar Mattsson putsar om fasader

0
355

Har du någon gång strosat på stan och plötsligt fångats av en riktigt vacker fasad? Med en puts som glimmar i morgonsolen? Hör John Magnusson, målaren och egenföretagaren som bytte karriär och började på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning med en förkärlek för familjekoncernens äldre fastigheter.

– Jag brinner för gott hantverk, är nyfiken som person och såg fram emot att få utvecklas tillsammans med hantverkare som delar Einar Mattssons passion för långsiktighet och kvalitet.

Ett drömteam med puts som specialitet
Det första John gjorde i sitt nya uppdrag var att ge sig ut på jakt efter en entreprenör med spetskompetens inom renovering av putsade fasader. Du fann ditt team av vassa underentreprenörer?

– Jadå. I ett uppdrag som detta måste jag som projektledare ha fullt förtroende för entreprenörerna, och vice versa. Vi behöver externa specialister eftersom vi inte alltid har den typen av kompetens inom koncernen. Vi har väldigt duktiga hantverkare som tar hand om renoveringsjobben på insidan av husen.

Vad är gott hantverk för dig?
– Det handlar om yrkesstolthet och kvalitet. Du ska kunna vara stolt och nöjd med det du gör varje dag, och extra stolt när jobbet är klart. Då sover du gott om natten. Det vi gör utvändigt ska hålla i upp till 70 år, vilket kräver både kunskap och engagemang.

En gång putsat, alltid putsat
Den övervägande delen av Einar Mattssons fastighetsbestånd har putsade fasader. Eftersom koncernen har inställningen att husen alltid ska återställas till ursprungligt skick vid en fasadrenovering, kommer det alltid finnas ett behov av hängivna hantverkare som behärskar området.

Vilka är fördelarna med puts?
– Puts är ett väldigt hållbart material, fasaden får lång livslängd om jobbet är bra gjort. Dessutom kan puts andas så att fukt kan vandra in eller ut. Att putsade hus ofta är väldigt vackra är också en styrka förstås. En stor del av husen som Einar Mattsson äger och förvaltar har spritputsade eller rivputsade fasader.

Till sist, hur ser du på hantverket som utförs på Einar Mattssons fasader?
– Det är så roligt att se ett sådant fint gammalt hantverk utföras. Mina entreprenörer som jobbar med fasaderna och plåtslageriarbetena är verkliga hjältar, de brinner för sitt jobb oavsett väder och vind. De planerar sitt jobb in i minsta detalj, har känsla för utförandet och enorm yrkesstolthet. Och så bryr de sig om det allra viktigaste – att hyresgästerna blir nöjda, avslutar John.

Source link

Previous articleStarbreeze partner PopReach lanserar mobilspelet "PAYDAY™ Crime War" globalt
Next articleAcroud AB initierar ett skriftligt förfarande under sitt utestående obligationslån

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here