Oddsexperten: Så går det i valet för varje parti

0
461Med tre dagar kvar till val går Unibets oddsexpert igenom hur det kommer att gå för varje parti enligt oddsen.

Oddsen på politik fick ett genombrott i Sverige i samband med riksdagsvalet 2006 och har sedan dess med stor precision lyckats förutspå utfallen i riksdagsvalen, både när det häller enskilda partiernas resultat och regeringskonstellationerna. Inte sällan har oddsen varit mer träffsäkra än opinionsmätningarna, där oddsen tar hänsyn till flera faktorer: Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen men även hur spelarna väljer att spela. Så hur går det för varje riksdagsparti i valet om oddsen får sia?

Unibets oddsexpert Henrik Holm går igenom oddsläget:

Socialdemokraterna

– Socialdemokraterna ser ut att gå framåt något jämfört med förra valet och få över 28,5 procent. Men de kommer inte nå tillbaka till 30-procentsnivån, utan stanna på strax över 29 procent.

Moderaterna

– Moderaterna backar från valresultatet 2018. Från 19,84 procent då till någonstans mellan 17,5 och 18,5 procent i årets val.

Sverigedemokraterna

– För första gången ser SD ut att få över 20 procent av rösterna, vilket innebär att de blir näst största parti med strax under 21,5 procent.

Centerpartiet

– Centerpartiet har haft en positiv trend i valspurten och ser nu ut att få minst 7 procent av rösterna. Men det återstår att se om de når resultatet från förra valet på 8,61 procent.

Vänsterpartiet

– Vänsterpartiet backar något jämfört med 2018 då de fick exakt 8 procent. Enligt de senaste oddsen hamnar de strax under 8 procent i detta val.

Kristdemokraterna

– KD hamnar strax under 6,5 procent enligt oddsen, vilket ligger i nivå med förra valet då de fick 6,32 procent av rösterna.

Liberalerna

– I våras svängde oddsen och sedan dess har sannolikheten för att Liberalerna ska klara riksdagsspärren ökat. Men marginalerna är inte stora, då de ser ut att få under 5 procent.

Miljöpartiet

– Precis som för L blir det en nervös valvaka för MP som även de får under 5 procent men som trots allt klarar spärren med hyfsad marginal.

Aktuella odds på riksdagsvalet 2022

Kandidat som utnämns till statsminister
Magdalena Andersson 1.45
Ulf Kristersson 2.50

Vilket block får flest mandat?
S, C, MP, V: 1.75
M, KD, L, SD: 1.95

Följ statsministerkampen och oddsen för varje parti i realtid på Unibets valoddsflik.
För alla oddsen på valet, se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@kindredgroup.com
Om Unibet           

Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSvenskarnas e-handelsvanor: Shoppingen tredubblas på söndagskvällarna
Next articleKindred förlänger partnerskapet med Philadelphia Eagles till 2025

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here