Starbreeze i förhandling om att licensiera IP för kommande spel

0
168Starbreeze AB förhandlar om att licensiera ett IP för ett kommande spel. Spelet beräknas ha en budget för utveckling och marknadsföring som beräknas överstiga USD 45-50 miljoner inklusive de första 18 månaderna av live-service. Spelet planeras att lanseras i slutet av 2025 eller början av 2026. IP:t utgörs av ett ikoniskt varumärke som kännetecknas av kollaborativa upplevelser och storytelling i en expansiv värld, vilket Starbreeze avser att använda som bas i produktionen av ett kooperativt multiplayerspel. Starbreeze offentliggör denna information som med anledning av den förestående företrädesemissionen och det prospekt som förväntas offentliggöras omkring den 26 maj 2023.

Avtalet förväntas ge Starbreeze rätten att på varumärket producera ett nytt spel inom Starbreeze kärngenre av kooperativa multiplayerspel med lång livstid enligt modellen Games as a Service. Det aktuella IP:t är ett så kallat cross-mediavarumärke och har bland annat använts som bas till spel, dataspel, böcker och noveller samt spelfilm. 

Starbreeze har för avsikt att agera både utvecklare och förläggare av spelet. Ett slutligt avtal förutsätter tillfredsställande villkor för bägge parter avseende bland annat eventuell förskottsbetalning av licensavgift samt beräkningsmodell för licensavgift baserat på spelets intäkter efter marknadslansering.

För mer information vänligen kontakta;
Tobias Sjögren, VD
Tel: +46 (0)8-209 229, email: ir@starbreeze.com

Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 maj 2023 kl. 07:30 CEST.

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av PC och konsolspel till en global marknad, med studios i Stockholm, Barcelona, Paris och London. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY™ i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök www.starbreeze.com.

 
Se aktuell börskurs för Starbreeze aktie hos Avanza och Nordnet!

Läs hela pressmeddelandet hos Cision.com

Previous article”Det är väldigt lärorikt att se hur utvecklingsförslag blir verklighet” — fredagsporträttet med Oskar Forslund
Next articleAI, robotar och virtuella provrum – så shoppar vi år 2041 enligt ny rapport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here