Wicket Gaming lanserar Cricket Manager Pro för iOS

0
470Wicket Gaming AB (publ) har idag lanserat bolagets free-to-play cricket manager spel, Cricket Manager Pro, för Apples operativsystem för mobila enheter – iOS. Därmed nås en väsentligt större potentiell publik.

I och med lanseringen för iOS kommer spelet kunna kunna nå ut till den andel av spelarna som har iPhones. iOS uppskattas ha en global marknadsandel på cirka 27 procent* och har idag 1,8 miljarder enheter kopplade till sig världen över, enligt Apple själva**. I de länder som Wicket bedömer vara nyckelmarknader för Cricket Manager Pro dominerar Android bland mobila användare.

I en kommentar säger Wicket Gamings vd, Eric de Basso:

“Att Cricket Manager Pro nu finns tillgängligt för iOS är en viktig milstolpe för oss. I och med att spelet kan laddas ner av iPhone-användare världen över kommer vi kunna attrahera en ny publik. Android är det dominerande systemet på våra nyckelmarknader, men andelen iPhone-användare växer snabbt.”
 

*https://www.businessofapps.com/data/android-statistics/#:~:text=Android%20is%20the%20most%20popular,users%20spanning%20over%20190%20countries.

**https://www.theverge.com/2022/1/28/22906071/apple-1-8-billion-active-devices-stats

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleKindred förlänger partnerskapet med Philadelphia Eagles till 2025
Next articleViaplay’s ‘In the Name of Love’ brings together star Norwegian cast

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here