57,3 procents chans för Magdalena Andersson

0
550Med 17 dagar kvar till valet pekar Unibets odds på att Magdalena Andersson får behålla jobbet. Sannolikheten för att hon sitter kvar som statsminister är 57,3 procent, medan Ulf Kristerssons chans att ta över rodret är 38,6 procent.

Valfebern stiger och opinionsmätningarna står som spön i backen. Enligt de flesta undersökningarna ser valet ut att bli en riktig nagelbitare, men Unibets odds talar ändå för att Magdalena Andersson kommer sitta kvar som Sveriges statsminister. Hon spelas just nu till 1,55 gånger insatsen medan Ulf Kristersson står i oddset 2,30. Det innebär att sannolikheten för att Magdalena Andersson får behålla jobbet är 57,3 procent och att Ulf Kristerssons chanser att ta över som statsminister är 38,6 procent. Sannolikheten att Jimmie Åkesson blir statsminister är 1,8 procent.

För ett år sedan var Ulf Kristersson favorittippad att utses till statsminister efter valet, men några månader efter att Stefan Löfven lämnade över stafettpinnen till Magdalena Andersson, gick hon förbi Kristersson i oddslistan och har sedan dess behållit favoritskapet. De senaste dagarna har dock Ulf Kristersson minskat avståndet.

– Det är svårt att sia om vilka partier som kommer att ingå i Sveriges nästa regering, men oddsen pekar ändå på att Magdalena Andersson behåller statsministerposten, säger Henrik Holm, oddsexpert på Unibet.

Unibets odds har varit otroligt träffsäkra inför riksdagsvalen 2006, 2010, 2014 och 2018, både när det gäller de enskilda partiernas resultat och regeringskonstellationerna. Just nu visar oddsen att S, MP, C och V kommer att få majoritet i riksdagen, att L och MP klarar riksdagsspärren och att Moderaterna får fler röster än Sverigedemokraterna.

– Oddsen pekar nu tydligt på att både L och MP kommer att klara riksdagsspärren. I matchen om vilket parti som får flest röster av Moderaterna och Sverigedemokraterna, ser det däremot ut att bli riktigt jämt. Sannolikheten är 53,8 mot 46,2 procent i Moderaternas favör, säger Henrik Holm.

Aktuella odds på riksdagsvalet 2022

Kandidat som utnämns till statsminister:
Magdalena Andersson 1.55
Ulf Kristersson 2.30

Annie Lööf 50.00
Jimmie Åkesson 50.00
Ebba Busch 150.0

Vinner flest riksdagsplatser:
V+S+MP+C 1.65
M+SD+KD+L 2.10

Parti som får högst procent av rösterna:
Moderaterna 1.72
Sverigedemokraterna 2.00

Får partiet minst fyra procent av rösterna?
Liberalerna: Ja: 1.07 Nej 6.50
Miljöpartiet: Ja: 1.10 Nej 5.50

För alla oddsen på valet, se: https://www.unibet.se/betting/sports/event/1004966394
 

Odds vs opinionsmätningar
Opinionsmätningarna ställer frågan om vilket parti man skulle rösta på om det var val i dag, medan oddsen bedömer sannolikheten för vad som ska hända på den faktiska valdagen. Oddsen tar hänsyn till flera faktorer: Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen men även hur spelarna väljer att spela.

För mer information, vänligen kontakta: 
Henrik Holm, spelexpert070-875 41 31henrik.holm@unibet.se
Om Unibet 
Unibet grundades 1997 och är en del av Kindred Group, en speloperatör noterat på Nasdaq Stockholm. Kindred Group äger och driver 9 varumärken, däribland Unibet, och är ett av de största privata spelbolagen på den europeiska marknaden. Kindred Group har över 30 miljoner kunder. Kindred Group är medgrundare av EGBA (European Gaming and Betting Association) och av IBIA, samt medlem av RGA, Remote Gambling Association i Storbritannien och granskad och certifierat av eCOGRA vad gäller ansvarsfullt och rättvist spelande.

Mer information om Kindred Group plc finns på www.kindredgroup.com och twitter.com/KindredGroup
 


Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleE-handeln i Q2: Svenskar näthandlar allt oftare – preferensen för e-handel ökar i samtliga produktkategorier
Next articleDelårsrapport för perioden 1 april 2022 till 30 juni 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here