Wicket Gaming AB – VD-Intervjuas om potentialen av en publishing deal för spelet King Royale

0
145Wicket Gaming AB (publ) släpper en intervju med bolagets vd Eric de Basso som går närmare in på potentialen av spelet King Royale vid en publishing affär.

Intervjun i sin helhet går att hitta på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=TNp-7sHxfF8

Videointervjun finns även transkriberad nedan:

 

Vad är en publishing deal?

 

Publishing deal kan betyda så många olika saker beroende på vad det är för spel man producerar. Men i vårt fall är det ett mobilspel som vi producerar. King Royale är ett mobilspel. Det är ett hybrid casual. Det betyder att vi tittar på publishers som jobbar inom det segmentet. Ute på marknaden finns det hur många publishers som helst, men vår målbild är att sätta en publisher som är lite av dignitet.

 

Vad innebär en publishing deal för er?

 

För oss skulle en publishing deal vara en game changer. Vi kan alltså se fram emot intäktsströmmar som skulle kunna ligga allt mellan 1 till 15 miljoner i månaden med en publishing deal i ryggen. Detta innebär att vi blir per automatik kassaflödespositiva  och inte bara att vi blir kassaflödespositiva. Det ger oss så pass mycket möjligheter att själva kunna att finansiera framtida förvärv. Vi blir alltså inte beroende av att behöva hämta in pengar utifrån för att kunna expandera inom exempelvis segmentet edtech.

 

Vilka möjligheter finns det för King Royale utöver en publishing deal?

 

King Royale har varit featured by Apple, featured by Play Store. Vi kan fortsätta bli featured för att vi har en sådan hög rating som spel. Vi brukar ligga någonstans mellan 4,2 och 4,7. Vi har stark dag ett retention, jag skulle vilja säga att vi är med och fightas i den absoluta toppnivån där ute. Ett spel som kan generera attraktion i sju dagar skapar en högre attraktion i 30 dagar sedan. Vi måste nå de här tre parametrarna och vi vet att vi är starka dag ett, att vi är starka dag tre och nu måste vi få till den där sista procenten dag sju.

 

Länk till Idle King – Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.motap.idleking&hl=en&gl=US

 

Länk till Idle King – App Store

https://apps.apple.com/us/app/idle-king-tycoon-tap-games/id1479539390?l=en

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB

E-post: eric@wicketgaming.com 

Telefon: +46 70 780 52 00

 

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel (“F2P”) inom mobilspel för Android och iOS. Inom Edtech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.
Taggar:Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleSvenskarnas favoritlag i NHL enligt ny undersökning
Next articleFörslag på viktiga åtgärder för att öka konsumentskyddet och bekämpa kriminalitet kring spelmarknaden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here