Wicket Gamings dotterbolag Linked Dimension erhåller offentlig finansiering från German Games Fund till ett värde av 2,14 MSEK (184,971 EUR)

0
666Wicket Gamings dotterbolag, Linked Dimensions GmbH, har fått offentliga medel för en vidareutveckling av sitt strategispel “Tank Operations” – ett spel som har tagits emot mycket väl av communityn på onlineförsäljningskanalen Steam med 82% betyg i Early Access. Det ekonomiska stödet på 184 971 euro erhölls från German Games Fund.

Wicket Gamings dotterbolag Linked Dimension GmbH tillkännager ett expansionspaket och en vidareutveckling av sitt strategispel “Tank Operations”. Den tyskbaserade utvecklaren har för ändamålet erhållit ytterligare produktionsfinansiering på cirka 2,14 MSEK som ett bidrag utan återbetalningskrav. ”Tank Operations: Next campaign” kommer att innehålla nya bonusnivåer samt optimeringar gällande spelkänsla, spelgrafik och AI-komponenter.

Mer information om spelet och releasedatum kommer att meddelas senare.

I en kommentar säger Wicket Gamings vd Eric de Basso:

“Med denna finansiering kan teamet på Linked Dimension tillsammans med Wicket Gaming vidareutveckla den högt ansedda Tank Operations för att ta spelet till nästa nivå och därmed realisera dess stora potential.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel (“F2P”) inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 
Om Linked Dimensions

Linked Dimensions är en spelutvecklingsstudio grundad 2011 av branschveteraner. Studion har varit involverad i en mängd olika dataspels-, spelbaserat lärande- och serious games projekt. Sedan 2022 är Linked Dimensions ett dotterbolag till Wicket Gaming AB genom förvärvet av Wegesrand Group.
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleWicket Gaming genomför, villkorat av stämmas godkännande, en riktad nyemission om högst 10 MSEK
Next articleAcroud AB tillkännager nedskrivning av goodwill under det andra kvartalet 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here